wtorek, 28 czerwca 2016

Niebiański sernik z porzeczkami



Składniki
1kg twarogu chudego
0,5kg twarogu półtłustego
5 jajek
50g masła
100g białej czekolady
Opakowanie budyniu waniliowego
2 opakowania cukru waniliowego
Banan

Porzeczki

Kruszonka
4 łyżki mąki pszennej
4 łyżki wiórków kokosowych
5 łyżek płatków owsianych
Słodzik
2 łyżki kakao
30g masła zimnego
100ml mleka

Na początku roztapiam białą czekoladę, cukier waniliowy i masło w małym garnuszku, odstawiam do ostygnięcia na bok. Do thermomixa lub inne miksera wkładam ser, jajka, opakowanie budyniu oraz banana, miksuję przez 4min/obr.7. Następnie dodaję zawartość garnuszka i miksuję ponownie przez 1 minutę. Masę przelewam do dużej formy tortowej, wierzch posypuję porzeczkami oraz kruszonką. Piekę przez 1h 10 minut w 170 stopniach.

Wszystkie składniki na kruszonkę zmiksować do postaci zwartego ciasta, porwać na kawałeczki lub zetrzeć na tarce o grubych oczkach, posypać wierzch sernika. 









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz