sobota, 29 listopada 2014

Szybki serniczek z dyniowo brzoskwiniowym musem



  • 1,2 kg chudego twarogu
  • 2 jajka
  • Dojrzały banan
  • Opakowanie budyniu waniliowego
  • Słodzidło; miód,cukier lub słodzik
  • 50 g masła
  • 2 gruszki
  • 2 garście suszonej żurawiny
  • Łyżeczka cynamonu
  • 5 łyżek puree z dyni
  • 4 łyżki dżemu brzoskwiniowego
Twaróg,jajka,banan,budyń,słodzidło i roztopione masło miksujemy razem na gładką i puszystą masę.Gruszki kroimy w kostkę,dodajemy razem z żurawiną do sera i mieszamy.
Przekładamy do okrągłej dużej formy.Cynamon,puree i dżem mieszamy i smarujemy serniczek z wierzchu.Pieczemy przez godzinę w 160 stopniach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz