sobota, 4 października 2014

Batoniki z gryką i śliwkami



  • Szklanka płatków owsianych
  • 1/2 szklanki otrębów gryczanych
  • 1/2 szklanki orzechów laskowych
  • 2 łyżki słonecznika i sezamu
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jajka
  • 2 łyżki miodu
  • 1/2 szklanki mleka
  • 30g masła
  • 5 śliwek


Suche składniki łączymy ze sobą w misce,mleko z masłem i miodem roztapiamy,do mieszanki dodajemy jajka i wlewamy do pierwszej miski.Przekładamy do foremki ''keksówki'',a na wierzch układamy przepołowione śliwki.Pieczemy w 180 stopnicach przez 30 minut.


3 komentarze:

  1. genialne batoniki! uwielbiam takie zdrowe, przepełnione ziarenkami i bakaliami słodycze!

    OdpowiedzUsuń
  2. Wyglądają rewelacyjnie w przekroju! Super batoniki :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mmm, musiały cudownie chrupać :)

    OdpowiedzUsuń