sobota, 6 września 2014

Jedno porcjowy tofuserniczek z jeżynami


Jest pyszny,mięciutki i lepszy nawet od normalnego sernika,robi się go bardzo szybko wystarczy mieć mikser albo trochę czasu na ugniatanie widelcem.

  • Kostka tofu (200g)
  • Jajko
  • Sok z połowy pomarańczy
  • Połowa dojrzałego banana
  • Odrobina mleka
  • 2 łyżki miodu i kokosu
  • Pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki mąki jaglanej/owsianej
  • Dowolna ilość jeżyn 





Tofu,jajko,mleko,miód,banana i sok z pomarańczy miksuję na gładką konsystencję,dodaję proszek do pieczenia,kokos oraz mąkę,dokładnie mieszam.Przekładam do kokilki na której dnie także układam jeżyny.

Opcjonalnie można przygotować kruszonkę ucierając ze sobą łyżeczkę masła orzechowego,po łyżce kokosu,otrąb i słonecznika.

Przed pieczeniem
Już upieczony :)
Piec w 170 stopniach przez 30 minut.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz