piątek, 26 grudnia 2014

Hummus z kaszy jęczmiennej

  • 200g ugotowanej kaszy jęczmiennej (lekko rozgotowanej)
  • 100g ciecierzycy (może być z puszki)
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • Łyżka octu
  • 50ml mleka
  • 80ml oleju rzepakowego
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki majeranku,oregano i przyprawy włoskiej
  • Łyżeczka papryki słodkiej
  • Ew.sól i pieprz
Kaszę miksujemy z ciecierzycą na gładki mus 40sek/obr.7. Dodajemy sok z cytryny, ocet, mleko, olej i czosnek miksujemy ponownie 40sek/obr7. Doprawiamy resztą przyprawi, mieszamy 20sek/obr4. Podajemy z warzywami,krakersami lub też na kanapkach.



1 komentarz: