Pyszne,naturalnie słodkie i o pięknym kolorze ;) Mogą być jako dodatek do obiadu,grilla lub jako samodzielna przegryzka.
- 4 duże twarde bataty
- 2 łyżki oleju
- łyżka musztardy
- 2 ząbki czosnku
- łyżeczka papryki słodkiej i suszonej kolendry
- parę listków świeżej kolendry (u mnie pół doniczki)
Ziemniaki dokładnie myjemy,kroimy w kawałki.W misce mieszamy ze sobą olej,musztardę,przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawy oraz porwane na mniejsze listeczki kolendrę.Obtaczamy ziemniaki w mieszance i pieczemy w 190 stopniach przez 40 minut (ew.można ziemniaki włożyć na jakiś czas do lodówki,by smaki się przegryzły).
! Smacznego !
oj na pewno są super! sycące, a jednocześnie lekkie :)
OdpowiedzUsuń