wtorek, 9 września 2014

Grube frytki ze słodkich ziemniaków z kolendrą




Pyszne,naturalnie słodkie i o pięknym kolorze ;) Mogą być jako dodatek do obiadu,grilla lub jako samodzielna przegryzka.



  • 4 duże twarde bataty
  • 2 łyżki oleju
  • łyżka musztardy
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżeczka papryki słodkiej i suszonej kolendry
  • parę listków świeżej kolendry (u mnie pół doniczki)
Ziemniaki dokładnie myjemy,kroimy w kawałki.W misce mieszamy ze sobą olej,musztardę,przeciśnięty przez praskę czosnek,przyprawy oraz porwane na mniejsze listeczki kolendrę.Obtaczamy ziemniaki w mieszance i pieczemy w 190 stopniach przez 40 minut (ew.można ziemniaki włożyć na jakiś czas do lodówki,by smaki się przegryzły).







! Smacznego ! 

1 komentarz: